кадри bTVРедактор: Не може председател на апелативен съд да прави внушения за

...
кадри bTVРедактор: Не може председател на апелативен съд да прави внушения за
Коментари Харесай

Емануил Йорданов срещу Георги Ушев: Не може председател на съд да прави внушения за хора без присъди

кадри bTV

Редактор: 

Не може ръководител на апелативен съд да прави внушения за хора без влезнали в действие присъди, това съобщи в предаването „ Лице в лице ” по bTV юристът и някогашен вътрешен министър Емануил Йорданов. Думите му бяха директен отговор на казаното от ръководителя на Специализирания апелативен углавен съд Георги Ушев, който преди време в същото предаване дефинира делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова като триумф в битката с корупцията по върховете на властта. Йорданов е част от тяхната отбрана. Той съобщи, че е засегнат от сходно изявление.

Адвокатът добави, че Ушев персонално се е намесвал в делото, по което липсва мотивация и на други съдии, които са оставили Иванчева и Петрова в ареста с претекст, че те могат да извършат нови закононарушения.

Ако инспекцията на активността на спецсъда се извърши по метода, по който би я направил настоящия състав на Висшия правосъден съвет, всичко ще е „ цветя и рози ”, сподели още Емануил Йорданов. Той изрази и отвращение и от декларацията на Висш съдебен съвет против закриването на спецпрокуратурата и спецсъда, в която се споделя, че след такова решение проведената престъпност ще чества. По негово мнение това е засегнатост към другите съдилища, които работят по случаи на проведена престъпност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР